Friday, November 20, 2009

Birro

Igår var jag och Malin på ett riktigt bra stand up-framträdande, mannen bakom framträdandet var Markus Birro. Jag har inte läst speciellt många av hans texter, men jag brukar läsa hans blogg ibland och framför allt brukar jag uppskatta hans medverkan i EuroTalk på fan-TV. Igår pratade han inte speciellt mycket om fotboll, men det var ändå mycket intressant. Han pratade på ett lättsamt sätt om sitt liv, från ettan i Göteborg till sekelskifteslägenheten inne i Norrköping. Under den knappa timmen han pratade fick han en hel del tänkvärda saker sagda, han lyckades också framkalla en hel del skratt.
Det enda jag inte gillade under föreställningen var att jag hade fått två personer till höger om mig i publiken som satt och gjorde medhållande läten och suckade högt för att betona hur fina de texter Markus läste var. De var väldigt noga med att betona hur väl de förstod att det som lästes upp var bra och det störde mig lite.
En mycket trevlig afton var det dock på Biblioteket och det var roligt att lyssna till en föreställning som skiljde sig lite från det vi vanligvis brukar se. Jag måste nog se till att skaffa någon av Birros böcker, stand up-föreställningen igår minskade inte mitt intresse för hans verk.

Dagens låt: Manic Street Preachers - Everlasting, gymnasiefavorit som jag tagit ut i bilen. Fortfarande bra låt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home