Sunday, April 22, 2007

Vuxentest?

Idag ställdes jag inför en tuff utmaning, min syster hade nämligen fått en Mina vänner-bok för vuxna och den skulle jag fylla i. Det var inte direkt igår som man fyllde i en sådan bok och den här var ännu knivigare än de man hade som barn. Bara en sån sak som att man skulle fylla i hur många barn man skulle vilja ha och vad man skulle döpa dem till tog mig ett ganska bra tag att få ner, jag har inte börjat fundera på sånt riktigt än. En annan av frågorna var vad jag skulle vilja uppfinna, den frågan var faktiskt ganska lätt. Jag skriver väldigt snett när jag skriver på tavlan på jobbet, speciellt när jag ska göra raka linjer, mina elever har sagt att jag borde uppfinna en whiteboardpenna som bara gör raka streck. Denna penna skrev jag ner som min önskeuppfinning, den vore oerhört praktisk och skulle hjälpa mig mycket. Jag vet inte riktigt hur jag ska gå tillväga för att uppfinna den, men det är ett framtida projekt. En sak man skulle fylla i var några personer man inte klarade av, det skulle jag kunnat sitta med fortfarande. Allt ifrån dåliga artister till alla spelare som spelat i Manchester United under min tid som LFC-supporter. Två namn som jag fick ner snabbt var i alla fall Per Gessle och Ben Affleck. Jag tål inte Gessles Gyllene Tider och jag gillar verkligen inte hans röst. Visst, han har skrivit några låtar som på något sätt blivit klassiker här i Sverige, men han har fått mycket mer uppmärksamhet än han förtjänar. Ben Affleck behöver egentligen inte motiveras efter hans insats i Daredevil, han drog min barndomsidol i smutsen och det förlåter jag inte.
Favoritfilm var inga problem(Gudfadern), inte heller favoritserie(The Office), favoritlag(Liverpool) och favoritland(England). Sedan skulle man fylla i sin favoritreklam, det var svårare. Jag kan inte se reklam, så fort det blir reklam byter jag kanal. Jag sitter hellre och zappar i fem minuter än tittar på reklamfilmer, därför var det rätt svårt att välja ut en favorit. Den reklam jag då kom att tänka på var en gammal reklam som brukade visas på bio när jag var mindre. det var reklam för nåt försäkringsbolag där en kille står i en telefonkiosk och ska försäkra sin bil, då en grävmaskin slår av taket på bilen. När jag var liten tyckte jag att den var rätt fyndig, därför fick den bli valet idag.
Favoritmusik var en annan kategori som var svår att fylla i, av den enkla anledningen att man skulle sammanfatta den i ett ord. Som tur är för mig så har mina elever namngivit min musiksmak och detta tog jag hjälp av nu. Som svar på den frågan skrev jag helt enkelt Självmordsmusik. Favoritlögnen skulle också fyllas i, för mig som är usel på att ljuga var det också ganska svårt. Till slut kom jag på ett ganska bra svar, men det håller jag för mig själv, annars kan jag inte fortsätta använda den.
Därefter var det dags att samla vuxenpoäng. Jag vet inte vem som kommit på det där testet, men enligt resultatet jag fick så är jag inte riktigt vuxen än. För att vara vuxen skulle man ha 16 poäng, jag fick 15. Testet fungerade så att det stod en lista med saker som hör till att vara vuxen, sen skulle man ringa in alla som stämde in på en själv. Det som jag kunde ringa in var jobb, konferens, lån, bil, storhandlar(om än väldigt sällan), pensionssparar(det gjorde jag tydligen), ICA-kundkort, morgontidning, väljer att inte svara i telefon(men vem svarar egentligen när man ser att det är en försäljare?), whisky, kaffe på maten och Allsång på Skansen(jag hade sett två hela avsnitt i mitt liv och då uppfyllde man kvoten). En endaste liten futti poäng fattades alltså, om bara jag fått morgontofflorna jag önskade mig när jag fyllde år hade jag alltså kunnat kalla mig vuxen enligt det där testet. Nu fick jag i stället resultatet: Klipp dig och skaffa ett jobb. Om jag bara putsat fönster eller ägt en symaskin så hade jag klarat mig.

Dagens låt: Bright Eyes - First day of my life
Yours is the first face that I saw
I think I was blind before I met you
Now I don’t know where I am
I don’t know where I’ve been
But I know where I want to go

0 Comments:

Post a Comment

<< Home