Saturday, March 12, 2011

Interpol


Förra veckan var, minst sagt, hektisk. Magiska bandykvällar, besök från Svedja och så måndagens spelning på Cirkus. Jag och Malin var i Stockholm för att se Interpol och från vår perfekta sittplats fick vi se en häftig spelning.

Jag har lyssnat på Interpol i många år, men deras besök i Sverige har alltid varit på fel festivaler i vid dåliga tidpunkter. Nu var det alltså äntligen dags att få se dem och efter ett urtrist förband klev Paul Banks och de andra i bandet in på scenen och drog igång. Interpols musik är malande på ett sätt som jag gillar skarpt och de är mästare på att hitta refränger som sätter sig. Låtvalen man gjorde var perfekta och alla låtar jag helst ville höra kom med. Narc, Evil, Slow Hands, Say hello to the angels och nya Barricade var alla riktiga höjdare som kändes genom hela kroppen.
Spelningen höll en hög nivå rakt igenom och det här var en av höjdarna. De gamla låtarna var precis så bra som jag väntat mig och den nya skivans spår lyfte sig ännu en nivå live. En kanonspelning var det, snygga ljuseffekter, bra ljud och en tajt insats av bandet. Man är inga underhållare på scenen, men musiken underhåller så att det räcker och blir över. Äntligen har jag fått se Interpol.

Dagens låt: Interpol - Evil

0 Comments:

Post a Comment

<< Home