Sunday, February 01, 2015

Vad händer med Gerrard?

Daniel Sturridge är tillbaka och förhoppningsvis kan han nu spela under den större delen av matcherna som är kvar av säsongen, runt honom är Coutinho och Sterling i riktigt bra slag. På det centrala mittfältet har Jordan Henderson och Lucas imponerat de sista veckorna. Allt det här är såklart goda nyheter, men det väcker också en stor fråga, nämligen hur det ska bli med Steven Gerrards sista tid i Liverpool? För mig är det tydligt att han inte är en del av vår bästa elva, ser inte att han ska kunna peta någon av ovan nämnda spelare, men är Rodgers redo att peta honom på mer regelbunden basis? Jag är inte så säker på det och det oroar mig lite. Hur jag än vrider och vänder på det kan jag inte få in vår kapten i en startelva utan att den känns sämre. Vi har fortfarande ett ganska tufft spelschema, så det kommer såklart att bli speltid för Gerrard, men det är just i de stora matcherna, de som kommer att fälla avgörandet för vår säsong, som det är otroligt viktigt att vi sätter upp vårt lag rätt. De tre där framme kommer nog inte Rodgers att rubba, men risken finns att Henderson flyttas ut på en kantplats igen och då hamnar vi med den långsamma mittfältsduon Lucas/Gerrard centralt och det kan komma att kosta oss dyrt.
Ett annat sätt att få in Gerrard i en elva är att frångå 3-4-3 och i stället spela ett 4-2-3-1, men den formationen har inte alls fungerat för oss och ofta lämnat anfallaren lite för isolerad på topp. Det är ingen väg jag vill att vi ska gå. Diamantformationen från i fjol skulle kanske även den lämna en plats för Gerrard, men jag är mycket tveksam till att vi skulle lösa det defensivt.
Den plats jag kan se Steven Gerrard på är på bänken, som inhoppare under matchernas slutfaser eller om någon där framme inte kommer in i spelet, men även där har vi ett litet dilemma. Både Adam Lallana och Jordon Ibe är spelare för framtiden, spelare som förhoppningsvis kommer att bidra mycket under nästa säsong. De behöver få sin del av speltiden.
Man vill ju att vår fantastiske kapten ska få en fin avslutning i klubben, men ser man till lagets bästa kanske hans roll under slutfasen ska bli mindre än tänkt. Visst kan en skada öppna upp en plats för honom, skulle någon av de ordinarie spelarna råka ut för något är han givetvis en bra spelare att ha i truppen, men bara att man kan skriva en sådan mening är ett tecken på att saker har förändrats.
Är Rodgers modig nog att hålla Gerrard utanför ordinarie elvan under hans avskedsmånader? Det ska bli väldigt spännande att se.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home