Monday, January 05, 2015

Topp 10 2014

10. Morrissey + Weeping Willows
Båda mina stora favoriter släppte nya skivor och åkte på turné, jag hade äran att få se Weeping Willows två gånger och när Moz spelade på Hovet i Stockholm var jag givetvis där. Musik är en viktig del av mitt liv och det är svårt att vara annat än nöjd när man får avnjuta den bästa musiken som existerar på plats.

9. Krakow
För andra året i rad besökte jag Krakow och Auschwitz, den här gången tillsammans med två skolklasser. Känslan när man besöker förintelselägren är alltid lika stark och det här är en resa som jag tycker alla borde göra någon gång i livet, för att få perspektiv och för att förstå vad som kan hända om man inte ser alla människors lika värde.

8. Stockholm Marathon
Själva loppet är en upplevelse i tre mil och sedan en plåga under den sista dryga milen, men känslan när man kommit i mål och vet att man utfört ett marathon är häftig. Det var inte riktigt lika plågsamt den här gången, nästa gång ska jag ner under 3.30.

7. Svedjaveckan
Det här är en återkommande sommarhändelse för oss och det är alltid lika trevligt och avkopplande. Jag får chansen att umgås med min systerson, att umgås med familjen och vi får chansen att se mycket av Sveriges vackraste landskap. I somras åkte vi runt på loppisar, besökte en lokal festival och besteg diverse olika berg, en mycket bra vecka.

6. Valsafari
Dagarna som jag och pappa spenderade i Andenes i norra Norge var väldigt lyckade, höjdpunkten var såklart själva valspanandet, där vi fick se detta enorma djur på bara några meters avstånd, men bara att få besöka en så nordlig plats vad häftigt. Naturen var jättehäftig, maten var jättegod, men dyr, och dessutom började fotbolls-VM när vi var där.

5. Lidingöloppet+Beat Butchers 30 år
En extremt intensiv dag, men samtidigt fantastiskt rolig. Först fick jag göra mitt bästa Lidingölopp, därefter fick jag se alla mina barndomsidoler uppträda under en helkväll, som blev till en enorm nostalgitripp, en mycket trevlig sådan. Allsången när Coca Carola uppträdde kommer jag alltid att minnas.

4. Way out West
Återigen ett starkt startfält, mängder av bra musik och som vanligt ett trevligt festivalområde utan inslag av jobbigt fulla besökare eller bråk. Sveriges bästa festival fortsätter att leverera, dagarna i Göteborg är något jag ser fram emot hela året och jag blir aldrig besviken.

3. Berlin
Jag hade i många år önskat besöka den tyska huvudstaden och i somras tog jag och Malin oss dit. Det var några härliga dagar, med mängder av sevärdheter, god mat, shopping och spatserande runt på gatorna i en av de mest trevliga städer jag varit i.

2. Liverpool
Jag var till Liverpool två gånger under 2014, under två olika perioder av lagets kalenderår. Derbyt i januari var en uppvisning av ett lag i medvind, matcherna i december var två krampaktiga framträdanden av ett lag med stora bekymmer. Båda resorna var dock otroligt roliga, jag lägger väldigt mycket tid på mitt intresse för laget och att då få komma till staden och diskutera med de lokala supportrarna, besöka pubarna runt arenan och se mina favoriter live är snudd på overkligt. Senaste besöket var mitt sjunde i staden, men långt ifrån det sista.

1. Gerda
Det är ofrånkomligt att ha en annan förstaplats på listan, det har kommit in en ny människa i släkten och lille Henry är helt plötsligt storebror. Hon är liten än Gerda, men hon börjar visa sin personlighet och det är en glad, liten tjej jag börjat få lära känna.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home