Sunday, October 19, 2014

Vinst med bitter eftersmak

Segrar i sista minuten brukar smaka oerhört gott, men dagens tre poäng mot QPR ger en ganska bitter eftersmak. Även om vi lyckades vinna den här mediokra matchen finns det väldigt mycket som oroar.
Defensiven var ännu en gång under all kritik, både som enhet och på de mer individuella planen. Dejan Lovrens insats är nog hans sämsta hittills i vår tröja, under den andra halvlekens inledning lyckades han på kort tid tajma två höjddueller så pass fel att han missade sina nickförsök med flera decimeter. Jose Enrique gjorde även han en insats som man snabbt vill glömma, vid det första målet gör två rejäla misstag och under hela matchen kändes hans beslutsfattande mycket tveksamt. Samspelet i backlinjen saknades helt och det var ett under att vi inte släppte in mål innan Vargas sena kvittering. Vi känns otrygga både med och utan boll och att en spelare som Bobby Zamora kan orsaka oss sådana problem känns inte bra inför mötet med Cristiano Ronaldo på onsdag.
Offensiven var även den minst sagt blek. Balotellis frustration var tydlig, han tog många felbeslut och när han väl fick klara målchanser fanns inte skärpan där. Det är uppenbart att han behöver göra ett mål, men hur det ska kunna ske när han inte ens kan slå in en boll i öppet mål är svårt att sia om. En sak jag reagerade över i hans spel var hans halvhjärtade försök till press, vid flera tillfällen startade han den alldeles för sent. Han har en tendens att vänta tills motståndaren har kontroll på bollen innan han ens försöker pressa, i stället för att vara där redan när bollen är på väg att dimpa ner och på så sätt försvåra för backen och kanske till och med vinna bollen. Det är inte rättvist att jämföra hans teknik och avslut med Suarez, men vi måste kunna kräva en arbetsinsats som är i närheten av fjolårets skyttekung. Det Balotelli kan ta med sig är att han i alla fall är där i samband med självmålen, om Dunne resp. Caulker missat hade läget varit hans, så han är på plats i alla fall.
Av avslutningen kan man dra två slutsatser, tycker jag. Den ena är att QPR kommer att åka ur, det är precis sådana poängtapp som man får lida av i slutändan av säsongen och om de lyckas lämna en match av den här typen utan poäng kommer de få otroligt svårt att hänga kvar. Den andra slutsatsen är att vårt lag inte alls har samma karaktär som under förra säsongen, det är en sak att man släpper in en sen kvittering en gång, men att göra det två gånger under samma match ska vara otillåtet. Nu lyckas vi ta hem alla poäng ändå, men det var mer tacka vare QPR:s oförmåga än vår förmåga.
Det finns positiva saker att ta med, förutom poängen. Sterling imponerade bitvis och Coutinhos inhopp var första gången den här säsongen han visade prov på det vi vet han kan när han är i form. Att han blixtrade till idag kan såklart hängt ihop med att spelet var klart mer böljande än det varit i de senaste matcher han varit med, han är en klass bättre när det finns lite ytor och inte måste möta ett samlat försvar.
Vi förtjänade inte att vinna den här matchen, men när vi nu gjorde det hoppas jag att den ge oss lite positiv energi inför framtiden. Trots att vi inte alls imponerat hittills är vi i allra högsta grad med i kampen om Champions League till nästa säsong. Om vi ska ta den platsen, om vi ska förtjäna den platsen, då måste vi få ordning på både offensiv och defensiv, såna här gåvor kommer vi inte att få många fler gånger den här säsongen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home