Sunday, January 23, 2011

Sömnpiller

Igår hjälpte jag syster med bra låtar hon kan använda som vaggvisor till Hempa, jag har onekligen en hel del lugn musik i min samling och hade inga problem med att få ihop en hög med låtar av högkvalitativ, lugn musik. Vi brukar alltid ha på musik här när vi ska sova och därför har jag skaplig koll på vilken musik som kan fungera som lugnande när man är trött. När jag skickat över listan över låtarna började jag fundera över andra bra knep för att somna och kom fram till några bra, icke-musikaliska sömnpiller:

-Sverige-Turkiet EM2000, ska man hålla sig vaken genom den här matchen ska man antingen ha druckit otroligt mycket kaffe eller vara ohälsosamt intresserad av fotbollstennis. Att räkna hur många gånger bollen nickas fram och tillbaka borde fungera ungefär som fårräkning.
-Lasse Hallströms Sjöfartsnytt, en film där det inte händer någonting, sen ingenting och sen är den slut. Kevin Spacey har aldrig varit tristare än så här och om Hallström vanligtvis är ganska tråkig är den här filmen riktigt intetsägande.
-Formel 1, det brukar hända saker i starten, men sedan följer timmar med ett otroligt sövande ljud. Kommentatorerna låter oftast ganska lugna och så länge det inte är någon krasch eller omkörning har man goda chanser att somna lugnt.
-Lyssna till tonåringar som pratar om World of Warcraft. Det här är något som jag möter dagligen och det är bland det mer ointressanta jag hört diskuteras. Det är levlande, raidande, humans och zzzzzzz.
-Följ David Beckham i skvallerpressen. Oj, han sitter på en läktare. Oj, han kanske ska träna med Tottenham. Oj, hans fru har opererat sig. Zzzzzzz.
-Analysera Mulholland Drive. När filmen tog slut fattade jag ingenting, när jag läste om filmen fattade jag ännu mindre. Men det gick väldigt bra att slumra till den, kan visserligen vara en anledning till att jag inte förstod den.
-Tänk dig att du försöker hålla dig vaken inför Oscarsgalan. Det har verkligen fungerat som ett sömnpiller för mig vid flera tillfällen. Varje gång jag tänkt att jag ska se galan har jag somnat som en stock strax innan det satt igång.

Dagens låt: Tindersticks - Until the morning comes

Det finns alltså många knep för att somna, om det inte går att ordna med musik.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home