Tuesday, January 25, 2011

Miracle on floor

Nytt för i år i korpinnebandyn är att man spelar dubbelmöten. Tidigare har det varit fler lag i serierna, men enkelmöten. Det här är ett roligare upplägg, eftersom man får chansen att ta revansch mot sina övermän. Det här systemet har sett till att vi de två senaste omgångarna slagit lag vi misslyckades med att slå under den första rundan och vi har nu chansen att klara oss från nedflyttning. Igår var det dags för ny match, men den här gången hade vi inga höga förhoppningar om poäng. I det första mötet med laget vi mötte igår hade vi förlorat med 15-5 och det var inte siffror i överkant, snarare att de var smickrande för oss. Det skulle dock visa sig att tesen om att träning ger färdighet känns mer och mer sann, för igår gjorde vi en helt annan insats än senast vi mötte det här laget. Förra gången låg vi under med 2-0 efter en minut, igår höll vi nollan halvvägs in i andra perioden, i stället såg vi till att göra tre mål i den första perioden. När motståndarna kom närmare oss i målprotokollet kontrade vi in två mål och såg till att behålla greppet. När motståndarna än en gång jobbade sig närmare höll vi oss kalla och spelade på kontring. När bara sekunder återstod av matchen satte Liv avgörande 6-4 i öppet mål, det var visserligen ingen av oss som uppfattat att målet var öppet, men det spelade ingen roll, då hans skott gick in utan problem. Motståndarna fattade inte riktigt vad som hade hänt, men de hade precis fått vara med om CSKA Gorbatjovs starkaste insats på mycket länge, kanske någonsin. Från 5-15 i första mötet gick vi alltså till seger med 6-4 när serien vände och för första gången den här säsongen ligger vi på säker mark tack vare fler poäng än lagen under oss. Från en poäng till tio poäng på tre omgångar, en stark utveckling och med tre matcher kvar har vi hopp om en än rikare poängskörd.

Dagens låt: The Decemberists - June hymn